חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפולי פוריות עם דוקטור גוגל

מחקר חדש שנערך בקרב נשים העוברות טיפולי פוריות באסותא מצא כי כשליש מהן מבקשות לשנות את מהלך הטיפול בעקבות מידע אליו נחשפו באינטרנט

רובנו נחשפים למבול של מידע באינטרנט ורבים מאתנו אף נעזרים בו על מנת לאבחן בעיות רפואיות, ללמוד על חידושים רפואיים ולקבל סקירה מקיפה על היקף הבעיה הרפואית ממנה אנחנו סובלים או הטיפול שאנחנו מקבלים.

המחקר שנערך במחלקת ההפריה החוץ גופית באסותא, רמת החייל, מצא ש- 30% מהנשים שטופלו במחלקה וחיפשו אחר מידע בנושא באינטרנט, ביקשו מהרופא שלהן לשנות את מהלך הטיפול בעקבות המידע אליו נחשפו אונליין. במחצית מהמקרים הסכים הרופא לשינוי במהלך הטיפול.

ד"ר שי אליצור, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית באסותא רמת החייל ואחד ממנהלי המחקר, מספר כי "כיום נשים רבות מגיעות אל הרופא המטפל כשהן כבר אבחנו את עצמן ומספרות לרופא בדיוק מה הטיפול שהן מבקשות, עוד לפני שהרופא הספיק לשלוח אותן לבדיקות ראשוניות. תפקידנו כרופאים להיות קשובים ככל שניתן לרצונה של המטופלת, אך בד בבד גם לא לשכוח שהמידע באינטרנט לא תמיד מדויק. לכן ההחלטה של הרופא צריכה להיות מבוססת על מחקרים רפואיים מבוססים בנוסף לניסיון והידע הרב שצבר, ולא בהכרח על מידע אינטרנטי שאינו בהכרח מתאים למטופלת".

המחקר נערך בקרב 98 נשים שעברו טיפולי הפרייה חוץ גופית ביחידה להפריה חוץ גופית באסותא, רמת החייל בשיתוף עם אוניברסיטת ת"א.

טיפולי פוריות עם דר גוגל

95% מהנשים דיווחו שהן סומכות על הרופא שלהם במידה רבה ו- 85% היו מרוצות מזמינות הרופא.

למרות זאת, 98% מהן הצליבו את המידע שניתן להם על ידי הרופא באינטרנט וכשליש מהן ביקשו שינוי בפרוטוקול הטיפול בעקבות מידע זה.

עוד מצא המחקר כי חיפוש אחר מידע ותמיכה באינטרנט בד"כ מעורר תחושות של אופטימיות, תמיכה והקלה. עם זאת ישנם מקרים בהם החיפוש מעורר תחושות של עצב ובלבול. נמצא כי נשים שחשו עצב ובלבול בעקבות החיפוש באינטרנט, הן נשים שמספר הטיפולים שעברו (עד למועד מילוי השאלון) הוא רב יותר, וכן שאלו נשים שמראש חוות את עצמן כבעלות פחות שליטה על הטיפול וכמוצפות מבחינה רגשית. לכן, אחת ממסקנות המחקר הייתה שהחיפוש באינטרנט אינו משנה את האופן בו האישה תופסת את מצבה בהקשר של טיפולי הפוריות או את התגובה הרגשית שלה לטיפולים.

לדבריה של יעל שרון, פסיכולוגית רפואית באסותא ואחת ממובילות המחקר, "העובדה שהמידע באינטרנט מחזק את המצב הנפשי הנוכחי בו נמצאת האישה במהלך טיפולי הפוריות, מסייעת לנו לדעת אילו מהמטופלות להפנות לקבלת תמיכה ומידע ברשת, ולאילו נשים כדאי להמליץ שלא לחפש מידע אונליין".

דילוג לתוכן