חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בעיות פוריות

כ-85% מהזוגות יצליחו להרות באופן טבעי בתוך שנה אבל לא מעט זוגות נתקלים בקשיים וניסיונותיהם להרות אינם מצליחים. לאחר תקופה של ניסיונות פונים לא מעטים מהם לבירור וטיפולי פוריות. לפי מחקרים שבחנו את הנושא נמצא כי בעיות הפוריות עלולות להתקיים אצל הן אצל האישה והן אצל הגבר. למעשה, ב-40% מהמקרים בעיית הפוריות תהיה אצל הגבר ורק ב-40% מהמקרים הבעיה תהיה אצל האישה. כאן עולה השאלה: מהן הסיבות האפשריות העשויות להוביל להיווצרות בעיות פוריות אצל נשים ומהן הבעיות האפשריות העשויות להוביל להיווצרות בעיות פוריות אצל גברים? בתוכן הבא ניתן מענה על השאלות החשובות הללו וכן מתי חשוב לפנות לרופא המתמחה בפריון.

בעיות פוריות

בעיות פוריות אצל נשים – סיבות אפשריות לבעיות פוריות

ישנן סיבות רבות שעשויות להוביל להיווצרות בעיות פוריות אצל נשים. בין הסיבות הללו ניתן לציין: היעדר יכולת לבייץ באופן סדיר, דבר שאופייני בעיקר אצל נשים עם מחזור לא סדיר ונשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות (כ -10% מהנשים בגיל הפריון). התסמונת מתבטאת במיעוט מחזורים חודשיים, ביוץ לא סדיר, לעיתים עודף משקל, שיעור יתר וקושי להיכנס להריון.
חשוב לזכור של- 25% מהנשים יש מבנה באולטראסאונד של שחלות פוליציסטיות אבל אין להן הפרעות ביוץ ואין להן כלל קשיים בכניסה להריון!
מלבד הפרעות בביוץ עלולים זיהומים ודלקות, מתחים ודיכאונות, עישון, שתיית אלכוהול וחשיפה לחומרים כימיים לפגוע בסיכויי הכניסה להריון.
בנוסף, לחלק מהנשים שסובלות ממחלת האנדומטריוזיס יהיו בעיות פוריות וקשיים בכניסה להריון.

בעיות פוריות אצל גברים – סיבות אפשריות לבעיות פוריות

בעיות פוריות אצל גברים עשויות להיווצר בשל מיעוט בתאי זרע, הפרעה בתנועתיות הזרע ובצורה התקינה של הזרע. במקרים קיצוניים עלול להיות מצב שבו לא נוצר כלל זרע.
מצבים אלו עשויים להיות תוצאה של בעיות הורמונליות, חסימה בצינורות הזרע (מולדת או כתוצאה מזיהומים), בעיה גנטית, הרחבת וריד האשך (וריקוצלה), שפיכה של הזרע בכיוון הפוך לתוך שלפוחית השתן (רטרוגרדית), קושי בזיקפה ועוד. בדומה לנשים – זיהומים ודלקות, מתחים, דיכאונות, עישון, שתיית אלכוהול וחשיפה לחומרים כימיים עלולים לפגוע בתאי הזרע.
בנוסף, נטילת הורמונים גבריים (טסטוסטרון) לבניית שרירים עלולה לגרום לבעיית פוריות אצל גברים ולפגוע בייצור התקין של הזרע.

מתי יש לפנות לרופא?

סיכוייהם של זוגות, שאינם סובלים מבעיות פוריות, להרות הם כ-25% בכל חודש, כך שבתום שנה כ- 85% מהזוגות יצליחו להרות. לכן, במידה וחלפה שנה במהלכה בני הזוג מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה רצוי לפנות לרופא מומחה פוריות לבירור בעיות פוריות. לאחר בירור מקיף ואיתור הבעיה ניתן להתאים את הטיפול. במקרים שגיל האישה הוא מעל גיל 35 מומלץ לפנות לבירור כבר לאחר חצי שנה של ניסיון ללא הצלחה. כמו כן גם במקרים שמדובר בבעיה ידועה, כמו למשל: מחזורים שאינם סדירים, כאבים חזקים במהלך תקופת הווסת, ניתוחים בעבר, היסטוריה של הפסקות הריון, בעיות פוריות במשפחה, וכו' רצוי לפנות להיבדק קודם לכן.

בחירת רופא פריון

כשיש בעיות פוריות חשוב לפנות לרופא מומחה פוריות ולוודא שמדובר על רופא פוריות בעל הכשרה מקצועית מתאימה שמסוגל לטפל בכל מגוון בעיות הפוריות.
בנוסף חשוב שהרופא שלכם יהיה בעל ניסיון רב, כזה שליווה כבר זוגות רבים והוביל אותם להצלחה. מעבר לכך, חשוב לבחור ברופא שיקשיב לכם, שנוהג במטופליו ברגישות, שכן מדובר על הליך הדורש אמפתיה, סבלנות והקשבה מרבית למטופלים.
צריך להבין שלכל אישה וגבר יש את הייחודיות שלהם ולכן חשוב גם שהרופא שלכם יתאים את הטיפול שמתאים בדיוק לכם על פי כל הנתונים הייחודיים ולא ישתמש ב"פרוטוקולים רפואיים" קשיחים.

ליצירת קשר עם פרופסור שי אליצור לייעוץ בנוגע לבעיות פוריות
לחצי כאן או התקשרי 053-3310987

דילוג לתוכן